Naffens trafikkboks

Naffen’s trafikkboks er et verktøy utviklet av Norges Automobil-forbund (NAF) som skal gjøre det både enklere og morsommere å lære barnehagebarn i alderen tre til seks år om trafikksikkerhet. I denne boksen finnes alt som trengs for å lære barna om de viktigste temaene i trafikken på en morsom og engasjerende måte!

Naffen og Arne

Naffen’s trafikkboks inneholder de to hånddukkene Arne og Naffen. Begge to bor i Nafdal og Naffen er en løve som har god kontroll på trafikk regler og er den snille og greie av de to. Arne er den strake motsetningen til Naffen, han er rampete og tenker minimalt på konsekvenser. Samspillet mellom de to skaper mange morsomme og utfordrene problemstillinger hvor barna må ta stilling til hva som er riktig og galt underveis i de forskjellige historiene, og ikke minst hvorfor det er riktig eller galt.

Engasjerende aktiviteter

Naffen’s trafikkboks inneholder et bredt utvalg av aktiviteter og fortellinger som alle blir flittig brukt i Sprellopp barnehager. Boksen inneholder en CD med fire forskjellige fortellinger hvor Naffen og vennene hans opplever ulike situasjoner i trafikken. Boksen inneholder også en CD med sanger, aktivitetskort med forskjellige aktiviteter som har som mål å engasjere barna i læringen og et memoryspill som inviterer leken inn i læringen samtidig som barna også får trent årvåkenhet og hukommelse.

Naffen har også en egen app som ligger tilgjengelig gratis for alle i App Store. Dette er en interaktiv app for barn i alderen tre til seks år, hvor barna blant annet lærer de forskjellige skiltene.

Appen kan lastes ned gratis i App Store her

Naffen’s trafikkboks

Naffen’s trafikkboks blir ofte brukt i Sprellopp barnehager, ettersom det er viktig at barna får kjennskap og lærer seg grunnleggende trafikkregler. Naffen synliggjør forskjellen mellom rett og galt i trafikken og lærer barna hvordan man skal opptre i trafikken samtidig som de også opparbeider seg god kjennskap til de forskjellig skiltene.

Les mer om Naffen’s trafikkboks her!