Eldar & Vanja

Eldar og Vanja er hovedpersonene i undervisningsopplegget rettet mot brannvern i barnehagen og er utviklet av samarbeidsgruppa for brannvern i skolen. Eldar og Vanja har som mål å kvalitetsikre informasjonen rundt brannvern, gi verdifull brannkunnskap og lære barna hva som er rett å gjøre hvis det for eksempel skulle oppstå brann i hjemmet. 

Brannkunnskap

Brann kan oppleves som et skremmende tema for både store og små, men det er viktig at barn og unge lærer hvordan de kan forebygge brann og ikke minst hva de skal gjøre hvis det skulle oppstå brann. Pakken består av de to hånddukkene Eldar og Vanja, ulike ideer til rollespill, samtaleemner, historier, permer med illustrasjoner, fargelegginsoppgaver samt andre nyttige aktiviteter som alle som en bidrar til å forebygge og gi økt kunnskap om brann.

Fokus på sikkerhet

Kombinasjonen ved å gi kunnskap og klare retningslinjer i form av hva som er rett å gjøre i brannsituasjoner bidrar Eldar og Vanja til å skape varige og gode holdninger til brannvern hos barna, samtidig som det setter et viktig fokus mot sikkerhet.

Eldar og Vanja brukes ofte og er et veldig populært verktøy i Sprellopp barnehager!

Les mer om Eldar og Vanja her!