Det å tilegne seg gode motoriske ferdigheter gjennom å få lov til å være motorisk aktive er noe vi Sprellopper alltid ønsker å tilrettelegge for i våre barnehager. 

I disse dager hvor vi er ekstra mye ute for å forebygge Koronasmitte i barnehagene, ser vi alle fordelene og mulighetene det å bruke naturen har for trivsel og glede. 

Glade barn på lette bein innover skogen for å utforske skogens hemmeligheter med hele kroppen, klatre i trær, bygge hytter og lage kunstverk av materiell de finner i skogen. Det å være sammen på andre måter enn i barnehagen gjør noe med både små og store Sprellopper. Det å kjenne været på kroppen, det å måtte bruke fantasi og kreativitet på andre måter og det å være sammen i andre omgivelser enn tidligere gjør noe med samholdet og stemningen i barnegruppene. 

«Vi elsker å være på tur» fra en barnemunn er som å høre gull. Vi «elsker» også å være på tur sier vi voksne da ?

Hva er vel bedre enn en forventningsfull gjeng småtrippende barn klare for å sette seg i minibussen, klare for å kjøre ut mot nye eventyr. Skogens muligheter venter, kropp og sinn blir utfordret og stimulert på nye måter. Vi må bare tenke at alt blir bra til slutt og i hvert fall enn så lenge med så mange gode naturopplevelser.