Desember i Sprellopp Solbergmoen

Desember er en måned vi ønsker skal være preget av gode opplevelser, tradisjonsrike aktiviteter i barnehagen, og ro i førjulstiden.

 Førjulsstemning

For at barna skal få oppleve at dette er en annerledes måned starter desember med at barna møter en julepyntet avdeling. Vi har adventskalender med aktiviteter hvor hensikten er at barna får gode opplevelser sammen, samtidig som vi synliggjør antall dager i barnehagen før julaften.

Tradisjonsrike aktiviteter

I barnehagen har vi en tradisjon med å ha fellessamlinger i forbindelse med advent. Her blir det sunget sanger, barn og voksne dramatiserer, og igjen så har vi fokus på å dele positive opplevelser med hverandre. Fra småbarnsavdelingene så er det Kravle som deltar i disse med de eldre barna. I år har vi også egne adventsamlinger for Sprelle med sang, instrumenter og fortelling om Nisse Rød og Nisse Blå. I samlingene for store og små, ser vi at barna ler, vi ser at det rykker i dansefoten, og at barna synes det er spennende med dramatiseringer fremført av andre.

Barna har eget julebord hvor vi ønsker at de skal ha et måltid som spesielt er preget av sosialt samvær, god mat og glede. Vi ser at barna koser seg med maten, vi hører mye vakker barnelatter, og ser mange smil når vi voksne også sitter rundt langbordet og har det gøy sammen.

Nissefesten pleier å være en spesielt morsom aktivitet for barna. Mange har på nisseluer og har enkel ansiktsmaling i ansiktet, og Kravle samles med de eldre barna på Salto. Her synges det sanger, vi går rundt juletreet, og til lunsj spiser vi nissegrøt. Ofte dukker også selveste nissen opp, til stor glede og spenning hos de fleste. De som synes nissen er litt skummel, sitter gjerne på et fang og får erfaringer med nissen som en mindre skummel figur. Kanskje tør de å si hei neste år?

Vennskap, sosialt samvær og positive opplevelser

Det vi ser hos barna i desember som er annerledes enn resten av året er at vi samles på hele huset med et mål om å dele positive opplevelser. Dette gjør at barna gleder seg over å møte hverandre, de eldre tar godt vare på de yngre, og vi hører veldig mye latter barna imellom når det skjer noe spennende eller nytt.

Vi ser også at barna knytter bånd på tvers av avdelingene. Når de møtes i hverdagen så ser vi gjensynsglede og det varmer oss voksne når vi ser den positive effekten av arbeidet vi gjør.

God jul!

Når førjulstiden nå med stormskritt nærmer seg slutten, så ønsker vi dere noen gode dager som avslutning på året. Og vi ser frem til et nytt år med mange gode muligheter for å skape en meningsfylt hverdag for barna.