I årsplanen til Sprellopp Linnesbakken barnehage står det at vi i januar skal ha vinteraktivitetsuke. I desember ble det laget planer for dette som skulle skje når forholdene lå best til rette for lek og moro med snø og is. Vi bikket over i januar og værmeldingen spådde påfyll med snø i uke 3. Så vi bestemte oss for at i uke 3 legger vi alle andre planer til side å fokusere kun på snø og vintermoro.

Motiverte Sprellopper

Mandag morgen krydde det av ivrige kommende skistjerner rundt i barnehagen. Mange av de store barna tok skiene fatt, og små øyne fulgte ivrig med på de store. Rundt i barnehagen var det forskjellige aktiviteter. I akebakken ble det flere runder opp og ned, ved garasjen var det flaskerenn hvor fornøyde barn sendte flasker ned bakken og tok de opp for en ny runde.

Ved toget ble det gått opp skiløype med stadig ny beste rundetid. De som ønsket flere utfordringer sto ned bakken ved siden av akebakken på ski. Barna på Rulle og Tumle som hadde fokus på primærfarger denne måneden malte snøen i rødt, gult og blått og løp mellom fargene etterhvert som de ble nevnt av en voksen. Her var det mye glede og aktivitet å spore.

Skiglede

Barn i barnehagen skal oppleve trivsel, glede og mestring av allsidige bevegelseserfaringer året rundt. Vi så en kjempe stor utvikling på mange av barna i løpet av denne uken, spesielt med tanke på skiferdigheter. Flere som ramlet på toppen av bakken på mandag, sto ned hele bakken på fredag. Barn som tidligere syntes var vanskelig å reise seg opp selv, spratt opp igjen når de ramla. En fantastisk mestringsfølelse med mye skiglede, og nye og gode erfaringer på ski!

Strekke barna (barn født i 2014) fikk mulighet til å bli med skøytetur til Marienlyst på tirsdag og torsdag. Et tilbud mange av de benyttet seg av. Noen hadde sin første tur på isen, andre hadde gått før. På skøyteisen fikk vi låne «støttepingviner», bandykøller og baller. Det ble også lekt «ulvemor». Barna støttet seg på hverandre, sendte bandyballer til hverandre og kappgikk over isen. Det var mye latter og glede å spore blant barna. Ustøe ben ble stadig sikrere over isen.

Klatrebarna dro på skitur til Hestejordet ved Hennummarka barnehage. Her ble det noen runder i flotte oppkjørte løyper og enda flere turer ned akebakken på ski. Barna synets det var kjempe gøy å kjøre ned bakken som var enda større og brattere enn i barnehagen. Det ble noen knall og fall, men det gjorde ingen ting på humøret. Det var også gøy å mestre å komme seg opp bakken selv.

Mestring og glede

Vinteraktivitetsuka ble avsluttet med skirenn på fredagen. Her ble vaiet med det norske flagget og barna ble sendt av gårde en og en ut i løypa rundt toget. Fra sidelinjen hørtes høye heiarop for de flotte skiløperne.

Det hele ble avsluttet med utdeling av medalje og varm kakao til alle barna i barnehagen for strålende innsatts gjennom denne flotte uka. Rammeplan for barnehager sier «Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger». Dette er noe vi virkelig føler vi har oppnådd i løpet av denne uken. En uke fylt av mestring, glede og fin vinterlek.