Mandag morgen går Klatrebarna glade og fornøyde innover i skogen, klare for en ny dag med lek og moro. Vi snakker om alt vi skal gjøre når vi kommer frem, og vi er enige om at skogen er den beste lekeplassen.

Fantasien kjenner ingen grenser

Vi går et lite stykke innover en grusvei før vi går videre opp til området vi skal være på, langs veien er det noen turglade mennesker som har laget en krokodille av store steiner, dette setter virkelig barnas fantasi i gang. Barna mater krokodillen med småstein, og noen finner større steiner så krokodillen får enda flere skarpe tenner. Etter en liten stund fortsetter vi turen til området vi skal være på denne dagen, og som vi skriver innledningsvis, skogen er virkelig den beste lekeplassen. Barna koser seg i blåbærlyngen hvor de leter etter de siste gode blåbærene, de klatrer i trær og bakker, lager bondegårder med kongledyr og campingplass med kvist og blad. Ingen spør etter annet lekeutstyr, og tiden flyr avgårde mens de leker og koser seg. Lunsjen smaker også ekstra godt ute i naturen.

På bildet over har barna bygget en lavvo til dyrene i skogen.

Utfordringer og allsidighet

Skogen har kvaliteter som møter barnas behov for stimulerende og variert lekemiljø. Skogen forbedrer motorikken gjennom allsidig lek og utforsking. Ulike landskapselementer gir ulike muligheter for lek. Spredte busker gir muligheter for å bygge hi, trær gir muligheter for å klatre. Bratte bakker fungerer som sklier, og klipper byr på utfordrende klatring. Andre deler av skogen kan brukes til løpeaktiviteter, rollespill og leker.

Vi har flott natur i vårt nærområde, og drar dit så ofte vi kan. Våre turer til skog og mark er med på å gi barna et mangfold av naturopplevelser og erfaringer med skogen som arena for lek og læring, året rundt.