Aktivitetsuke og Klatrelekene 2018

Det er endelig vår,  solen lyser som en stor, gul ost over Sprellopp Solbergelva barnehage. Himmelen er krystallblå, all grusen er kostet vekk fra lekeplassen, snøen har smeltet og det er klart for aktivitetsuka og Klatrelekene 2018.

Engasjerte voksne

”Heia, heia, heia, heia!” Du kan høre jubel og rop i det fjerne.

Det er en glede å jobbe i barnehage hver dag, men enkelte dager og perioder er det fantastisk. Og uke 17 i Solbergelva barnehage har vært en av disse periodene. Aktivitetene har vært både store og små, og de har engasjert, samlet og inspirert både barn og voksne.  Vi har samarbeidet, heiet på hverandre, store har hjulpet små, og små har lært av de store.  Vi har løpt om kapp, balansert på sandkassa, vasket sykler, spilt fotball, hatt hinderløype, vært på Solbergbanen, kastet ball og hatt disco ute under sola.

Aktivitetene som vi hadde fokus på i aktivitetsuka ga utfordringer til både de små, men også de store. Rammeplanen sier at vi som jobber i barnehagene skal legge til rette for at alle barn skal oppleve bevegelsesglede, at barna skal få sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt.  Dette kan føre til at barna videreutvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper. Men for å få til dette må også vi som er voksne og som jobber i barnehagen være aktive, tilstedeværende og støttende.  Vi må legge til rette og vise barna at vi også liker å bruke kroppen vår, at vi også er engasjerte og vil delta på leker. Derfor hadde også de voksne denne uken sekkeløp, og alle barna stod på siden og ropte for full hals, heiet og klappet i hendene. Det er jammen gøy når voksne også leker!

Siste dag av aktivitetsdagen 

Men for en gruppe barn i barnehagen er den siste dagen av aktivitetsuka litt ekstra spesiell. Det er de største barna som går på Klatre som får være med på en 5 kamp sammen med alle våre 4 barnehager. Det er viktig å få kjenne litt på å det å være eldst, spesielt nå som du straks skal gå tilbake til å bli yngst igjen på skolen. Så Sprellopp velger å gjøre litt ekstra stas på de største, og la de i fellesskap få vise hverandre hvor flinke de er. Et helt år har de hatt ekstra fokus på aktivitet og det å være ute, de har vært på tur tre til fire ganger i uka hvor de har fått oppleve fysisk aktivitet, frisk luft og nye spennende destinasjoner.

På Solbergbanen var det fire stasjoner hvor alle fire barnehagen deltok, og det var utfordrende, de måtte samarbeide for å få det til, det var  masse lek og kjempegøy. Etterpå fikk barna to diplomer hver, medalje, frukt og smoothie av Kiwi.

Minner for livet

I barnehagen ble aktivitetsuka avsluttet med grove vafler ute og diplom-utdeling, barna var kjempestolte av å få et bevis på hvor aktive de hadde vært hele uka.

Det er ganske så sikkert at de beste minnene en har fra en var liten er fra aktivitetene som foregikk ute. Bare tenk etter selv? Det sitter innerst der inne, de gode minnene fra å løpe ute i vårsola, fra å gå barbeint i gresset, fra å sykle med skrubbsår på kneet, fra å leke med vennene dine. Og tenk om du kunne dele disse minnene med 90 andre barn og 20 engasjerte voksne?

Vi er heldige, vi i Sprellopp, som kan ha et spesielt fokus på aktiviteter ute, som gjør at hodet føler seg bedre, kroppen roper hurra og som gjør at vi lærer bedre på alle måter. Alt dette setter spor og lagrer seg i kroppen med store smil.


En god aktivitetsuke i Sprellopp barnehager spør du? Et rungende JA er svaret!