Skisprint hos Sprellopp Bekkevollen!

Onsdag 7.mars var det World Cup i Drammen hvor flere av verdens beste skiløpere var samlet for å konkurrere. I henhold til at barnehagen skal legge til rette for at alle barn skal få oppleve bevegelsesglede, mentalt og sosialt velvære, (Rammeplan 2017) samlet vi hele Bekkevollen barnehage til en egen skisprint like utenfor barnehagen, hvor alle avdelingene deltok på sine egne premisser.

Samhold og gode opplevelser

Fra morgenen av var samtalene blant barna preget av dagens aktivitet: Skisprint på Berskaugbanen. Klokken ti marsjerte spente barn avgårde fra barnehagen og bort til Berskaugbanen for å starte Bekkevollen skisprint! På vei bort øvde Sprette på sitt egenkomponerte heiarop slik at vi kunne heie på hverandre.

Det lyder slik: Vi er Sprette, aldri mette på å ta flere gull. Vi skal heie på hverandre helt til vi får smilehull! 

Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling, samt oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger, (Rammeplan 2017) som vi tror mange av barna fikk kjent på og opplevd denne dagen. Barna var ivrig på å få på seg skiene da vi kom bort til Berskaugbanen.

Mestring og aktivitet

Ved å gå på ski øver barna både på balanse og koordinasjon, samt videreutvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse og fysiske egenskaper. Noen prøvde med staver og noen uten. Vi hadde ikke noe mål om hvor langt eller hvor lenge vi skulle gå. Her handlet det om at barna skulle en positiv opplevelse knyttet til det å gå på ski, og derfor var det opp til barna om hvor mange runder de ville gå. Noen av barna valgte å gå én runde, mens andre gikk så mange runder at vi mistet telling. Med engasjerte voksne, ”OL floka” på høyttaleren og en fantastisk heiagjeng på siden som heiet og klappet for barna som gikk forbi, gav god motivasjon til skiløperne våre. For barna som ikke hadde med ski fikk de valget mellom å heie på barna som gikk på ski eller ake i akebakken.

Etter skisprinten ble det kakao og mat på avdelingen. Vi avsluttet dagen med en høytidelig premieutdeling hvor barna kom frem en og en og fikk både utdelt både diplom og kjeks for sin gode innsats.  Det var mange stolte barn som viste frem diplomet sitt da de ble hentet på ettermiddagen.