Vinterlek, utvikling og gode opplevelser

Mange spente barn sto i vinduet og tittet ned på snøen som lavet ned. Dette er snøen vi har ventet på. Det kom store snømengder og barna lot fantasien ta overhånd. Vi måtte finne ut hva vi kunne gjøre med snøen som dalte ned utenfor barnehagen.

Snølek

Et av barna tittet ut av vinduet og begynte å synge ”det snør det snør” helt av seg selv, før flere barn ble med på sangen. Da det ble stilt spørsmål om hva vi kunne gjøre med snøen var barna klare i talen. Det første vi måtte ta ut var akebrettene. Selv om det var mange lag med klær som skulle på gikk dette i full fart, da den nye snøen skulle testes ut. Vi løp bort til lekeskuret og tok frem både spader og akebrett og barna satte i gang med sin selvvalgte aktivitet.

Vinteren så langt har bydd på store mengder snø. Dette har vi dratt nytte av ved å kjøre Sprelloppbussen til ulike akebakker på Konnerud og Aronsbakken. Barna og de voksne uttrykte stor glede når de suste ned akebakkene i stor fart og løp fort opp for å ake igjen.

Snømenn og utvikling

Snøen legger ingen begrensninger på læringen til barna, her møter vi mange utfordringer som utvikler de motoriske ferdighetene. Vi ser barna delta i sosiale samspill hvor de bruker turtaking, evnen til å samarbeide og vise omsorg for hverandre. Barna lager helt egne butikker hvor snøen på magisk vis blir om til både mat, kake, godteri og kaffe. De gir bort snøformene og får de tilbake.

Uteområdet består nå av ulike snømenn og huler som barna bygger videre på hver dag. Vi måtte ut å lage en snømann, og da måtte vi selvfølgelig ha med en gulrot ut for nesa måtte jo være ekte. Akkurat som Olaf har i filmen Frost. Da vi bygget snømannen måtte vi dele på spadene, vi samarbeidet for å gjøre snømannen akkurat slik barna hadde sett for seg. Barna diskuterte og resonnerte seg frem til hvordan den skulle utformes og ved at både barn og voksne samarbeidet ble alle veldig fornøyd med resultatet.

Nå skal vi nyte tiden vi har snø i barnehagen å fortsette og skape gode opplevelser sammen med barna.