Fargesprakende pysjamaser, lysende ballonger, tepper, puter og madrasser på gulvene og tolv blide og lattermilde Tumlebarn beskriver Tumlebarnas første milepæl godt. Målet for dagen var at barna skulle få oppleve en annerledes hverdag, hvor personalet ville skape et miljø hvor både barn og voksne opplever spenning og glede ved samtale, høytlesning og sang og hvor de kunne få bruke sin kreativitet og fantasi i leken og sammen med hverandre.

Den første milepælen

Onsdag 29 november var det duket for Tumlebarnas første milepæl, nemlig Pysjamasparty. Alle barna ble møtt av de voksne på avdelingen i pysj, da de selv ankom barnehagen i sin fineste pysjamas og noen hadde også med seg en kosebamse trygt og godt i armkroken sin. Etter at frokosten var ferdig, var avdelingen gjort om til en stor sovesal, med dunkel belysning, madrasser, puter, tepper og lyslenker. Partyet startet med å se på og beundre hverandres pysjamaser og kosebamser. Vi sang noen god natt sanger i en liten samlingsstund før et av høydepunktene for dagen var lek med ballonger. De voksne tegnet ulike motiver på ballongene og det var spesielt stas med ballongene som lyste opp.

Mangfold og respekt

I november måned har Tumlebarna ved Sprellopp Bekkevollen barnehage hatt ekstra fokus på mangfold og respekt til hverandre, vi har øvd mye på turtaking og dele leker med hverandre. Under dagens aktiviteter fikk barna godt bruk for disse kunnskapene. Dette gjaldt lek med alle kosebamsene, i samlingsstund og under ballongleken. Det var mange av barna som gjerne ville ha de ballongene som lyste, og dermed måtte de lære seg, med litt hjelp og veiledning fra de voksne på avdelingen, om at de måtte vente på tur til ballongen ble ledig, og de av barna som hadde disse ballongene over tid måtte lære seg å dele med de andre. Dagen fortsatte med disko, hvor det ble spilt mange forskjellige sanger og barna danset og koste seg. Til lunsj satt alle barna på madrasser og så på en julefilm, mens det ble servert grove vafler. Dette synes barna var stor stas og vaflene ble fort spist opp. For barna som sov på madrass denne dagen ble hvilestunden innledet med god natt sanger, helt til en etter en begynte å sovne.

Glede

Det oste av glede, humor, latter og sang hele dagen og barna synes det var stor stas å få lov til å gå i pysjamasen sin i barnehagen. Det var masse flott lek med både kosedyrene, bruk av madrasser, tepper og puter, ballongene og disko. Dette ble en herlig og lærerrik dag for både store og små!

Les mer om Sprellopp sine milepæler her