Desember i Sprellopp barnehager

Det nærmer seg jul og vi bruker desember måned til å gjøre barna kjent med norske juletradisjoner. Vi ser også på hvordan andre kulturer og religioner feirer jul, og ønsker at julen skal være en inkluderende tid med rom for gode samtaler og refleksjoner sammen.

Vennskap og tradisjoner

Faste tradisjoner hos oss er adventsamlinger der vi tenner lys, synger og dramatiserer sammen. Vi markerer Lucia dagen sammen med foreldrene, og det er de eldste barna på Klatre som går Lucia-tog og synger for resten av barnehagen. Den siste uken før julaften har vi nissefest og alle barna som ønsker kan kle seg i rødt eller i nissedrakter. Vi går rundt juletreet sammen og spiser grøt til lunsj. Og kanskje kommer nissen.

Vi i Sprellopp ønsker at desember skal være en minnerik tid for barna med fokus på å roe ned og rette oppmerksomheten mot hverandre. Vennskap er et viktig tema for oss, som vi synliggjør i julekalenderne på hver avdeling. Alle kalenderne har fokus på å gjøre noe hyggelig for andre. Det kan være at barna må gi dagens hjerte eller pepperkake til et annet barn. Det kan være å skrive ned hyggelige ting de andre sier om et barn på et hjerte de får med hjem. Det kan være å gi hverandre en klem eller ryggmassasje. Kun fantasien setter grenser.

Vi håper alle får en fin og innholdsrik førjulstid, og husk å gjøre noe hyggelig for hverandre!

GOD JUL!