I oktober hadde Klatre hos Sprellopp Bekkevollen barnehage mangfold og gjensidig respekt som verdigrunnlag. Det vil si at disse verdiene skal synliggjøres og være ekstra fokus i hverdagen denne måneden. I forbindelse med dette hadde vi en indisk dag, hvor en av barna og hans familie arrangerte en spennende dag for barna.

Indisk dag på Klatre

I Rammeplanen for barnehager står det at: Barnehagen skal fremme respekt for menneskeverdet ved å synliggjøre, verdsette og fremme mangfold og gjensidig respekt. Barna skal få oppleve at det finnes mange måter å tenke, handle og leve på.

Barnet snakket mye om den indiske dagen i forkant og når dagen var her, ankom han i en flott indisk drakt. Drakten bestod av overdelen Kurta og underdel Dhoti. Drakten ble vist frem stolt til alle barn og voksne i løpet av dagen.

Denne dagen var det barnet som var i fokus og samlingsstunden var det han som ledet. Han fortalte om drakten sin og mange av de andre barna var nysgjerrige. Barna stilte spørsmål som igjen gjorde at barnet også måtte tenke seg litt om før han svarte. Helt tydelig at dette var super spennende!

Musikk og moro

Til lunsj hadde barnets mor laget indisk tandoori. Det var dekket på langbord på Salto og de fleste barna smakte på maten og likte den. Etter lunsj var det dans og Bollywoodmusikk som sto på agendaen. Det ble satt på en musikkvideo hvor barna fikk se Bollywooddansere. Først viste barnet frem hvordan man danser til musikken, før resten av barna lot musikkens rytmer ta over og lagde sine egne bevegelser.

Det finnes mange måter å arbeide med mangfold i barnehagene, men vi opplevde at ved at barn kan dele sin kultur på denne måten skapte det en positiv fellesopplevelse for alle barna på avdelingen. Dette var en ny opplevelse for barna og de ulike inntrykkene med den indiske drakten, maten, musikken og samlingsstunden ledet av et av barna, skapte det en dag barna fremdeles snakker om. Dette var en fin måte å gi rom for og se mangfoldet vi har i gruppen vår, og vi hadde en super dag!