Overnatting i barnehagen

Hvert år før sommerferie og skolestart er spenningen stor for 5-åringene på Klatre. Da er det nemlig tid for overnatting i barnehagen. Det kriblet nok litt ekstra i magen da barna møtte opp i barnehagen tirsdag ettermiddag med soveposer og bamser.

Endelig var dagen her!

Klatrebarna hadde gledet seg stort til overnatting. Baggene var pakket med alt det viktigste, soveposer og madrasser ble rullet ut og plassert rundt om på Salto. Barna fikk gå i pysj hele kvelden, både inne og ute. Det ble servert god mat, etterfulgt av en skikkelig disco med discolys og dansing. Før hver og en krøp inn i soveposen for å sove var det gjort klart for kino inne på Salto, her ble det vist både Hakkebakkeskogen og Kjæledyrenes hemmelige liv på storskjem.

Milepæl

For 5 åringene er overnatting i barnehagen virkelig en milepæl i forhold til mestringsfølelsen ved å sove borte. Det er for mange første gang de sover et annet sted enn hjemme, og det er stor stas å overnatte i barnehagen.

Vi tok en prat med en av barna for å høre hva de syntes om overnattingen:

Hva gjør man på en overnatting?

  • Man har disco, spiser godteri og ser på film.
  • At vi liksom sover over et sted.
  • Vi sov på madrass og hadde sovepose.

Hva var det beste med overnattingen i barnehagen?

  • At vi fikk se på film og spise god mat.
  • Det var også gøy å danse med høy musikk og discolys.

Har dere overnattet før?

  • Jeg har overnattet hos bestemor og bestefar før.

Var det noe som ikke var gøy?

  • Å sitte stille å spise, vi ville heler leke og danse.

Fikk dere sove da?

  • Ja, men ikke kjempe enkelt å sovne, for det kunne være litt bråkete.

Hva hadde dere med dere på overnatting?

  • Koseteppe, to bamser, pysj og en stor løvebamse.

 Det ble med andre ord en aktiv kveld for Klatrebarna ved Sprellopp Bekkevollen barnehage denne kvelden. Både barn og voksne storkoste seg, og den store overnattingen i barnehagen infridde tydelig til forventningene.

Les mer om milepælene til Sprellopp Bekkevollen her!