Eldar & Vanja show

Tirsdag 23. mai skinte solen og 18 barn med voksne fra Sprellopp Solbergmoen og Klatre var klare for et av årets høydepunkter på Klatre. Eldar & Vanja show på Kalvøya var målet for turen denne dagen.

Brannvern og opplæring

Barna på Klatre har det siste året hatt mye om brannvern. Brannvern blir innført allerede ved oppstarten av det siste barnehageåret, og forblir et av temaene som tas opp flere ganger i løpet av det siste året i barnehagen. Som faste brukere av barnehagen er det viktig at barna får brannvernopplæring, slik at de tilegner seg grunnleggende kunnskaper om brannforebygging og opptreden ved brann. Vi ønsker at barna skal bli trygge på hva man bør gjøre i forhold til brann og brannforebygging. Denne opplæringen tas også med hjem, der barna får oppgaver til å sjekke brannvarslere og brannslukningsapparater som finnes i hjemmet. I tillegg til å ha 4 brannøvelser i barnehagen gjennom året, blir alle barna og foreldre oppfordret til å utføre egne brannøvelser hjemme. Dette var noe flere av foreldrene hadde tatt på alvor og gjennomført.

Endelig Eldar & Vanja show!

Nå var dagen kommet til å ha avslutning på dette temaet. På veien inn til Kalvøya var det mange som var spente på om det var de ekte Eldar & Vanja som var der, og om de fikk se ekte brannmenn der inne. Lunsjen ble inntatt før vi spaserte det siste stykket, over broen som fører til øya, sammen med de andre 1150 deltakende barna. Der ble vi møtt av brannmenn som ga alle hver sin Eldar & Vanja buff. Vi fant oss en fin plass på plenen foran scenen og var klare for show!

Showet bød på sang, Eldar og Vanja og brannmenn som kom i brannbil for å slukke brannen. Showet innfridde  så absolutt alle forventingene vi hadde før vi kom. På vei tilbake fikk vi sett vannstrålen til brannbåten, før den ble kalt ut på et ekte brannoppdrag. Før vi gikk tilbake over broen og til bussen sa vi ”Ha det bra” til Eldar og Vanja som satt og ventet på alle barna.

Brannvern i Sprellopp barnehager

Eldar & Vanja er endel av brannopplæringen for barna i alle Sprellopp barnehager. Gjennom å bruke dette opplegget med barna, lærer de å bli bevisste på hvordan man skal handle ved en eventuell brann og hvordan man kan forebygge brann.

Les mer om Eldar og Vanja her!