Move for Health Day, eller Verdens aktivitetsdag på norsk, er et globalt tiltak for å øke fysisk aktivitet og dermed bedre folks helse. Fokuset er ”en aktiv hverdag” og dagen arrangeres hvert år den 10.mai.

Engasjement og bevegelse

Hos Sprellopp Bekkevollen gledet både små og store seg til en morsom og aktiv formiddag i barnehagen. Og onsdag kl.10.00 møtte alle spente og klare opp på Salto for å være med på dagens aktiviteter. Hele etasjen var delt inn i ulike stasjoner med morsomme og aktive leker. Aktivitetene var varierte og det var noe som passet for alle og enhver, uavhengig av alder.

Stasjonene barna skulle få være med på var blant annet fallskjerm, bevegelseskort, limbo og dans. De voksne var veldig engasjerte og deltok ivrig. Det var med andre ord et høyt aktivitetsnivå og mye moro hele formiddagen.

Helhetlig utvikling

Aktiviteten i hverdagen går generelt ned, og verdens aktivitetsdag markeres for å øke bevisstheten om helsegevinstene ved fysisk aktivitet og fordelene ved en mer aktiv hverdag. Variert fysisk aktivitet både inne og ute er av stor betydning for utvikling av motoriske ferdigheter og kroppsbeherskelse.

Det viktigste grunnlaget for barnets helhetlige utvikling, er at de tilegner seg god motorisk utvikling. Dette er en viktig egenskap som danner potensialet for videre læring. Barn er gode på fysisk aktivitet i hverdagen, de er kroppslig aktive samtidig som de uttrykker seg mye gjennom kroppen. Vi ønsker å bidra til aktive hverdager i barnehagene våre og ønsker at barna får med seg gode erfaringer med varierte og allsidige bevegelser og utfordringer.

En aktiv barnehagehverdag 

I Sprellopp barnehager er fysisk aktivitet et stort fokus hver eneste dag, både i frilek, på turer og planlagte aktiviteter. Et arrangement som verdens aktivitetsdag er et supert tiltak for å bevisstgjøre fordelene ved fysisk aktivitet og er en dag som passer våre barnehager midt i blinken. Vi får være med på noe vi syns er kjempe gøy og vi får brukt kroppen vår.