Klatrelekene 2017

Endelig var dagen som Klatrebarna i Sprellopp barnehager hadde gledet seg til kommet. Det var duket for et av årets høydepunkter for Klatrebarna, Klatrelekene. 100 spente barn og voksne troppet opp på grusbanen på Berskaug, klare for en dag fylt med fysisk aktivitet og spenning.

Engasjement og høy puls

Vi i Sprellopp barnehager er opptatt av fysisk aktivitet, og mener at det er grunnlaget for barnets helhetlige utvikling. Dette hadde vi et ekstra fokus på da Klatrelekene skulle arrangeres og alle Klatre avdelingene i Sprellopp barnehager skulle møtes. Dagen startet  med felles minirøris for alle sammen. Det manglet ikke på engasjement og entusiasme for store og små, da musikken runget ut over grusbanen. Da alle var gode og varme, fortsatte vi med ulike stasjoner hvor barna spilte fotball, stafetter, haien kommer og andre spennende fysisk aktive leker. Etter et par timer med høy puls, var det på tide å vende hjem til barnehagene igjen. Der ventet det en høytidelig premieutdeling, hvor alle barna fikk utdelt hver sin medalje og premier.

Fysisk aktivitet

Vi har et ekstra fokus på fysisk aktivitet, da forskning viser at det å være fysisk aktiv som barn påvirker både mental helse og selvbilde. Dette er noe vi jobber aktivt med gjennom hele året, som bidrar til å skape gode erfaringer til det å være fysisk aktive i hverdagen.

Det var ingen tvil om at dagen var vellykket både for store og små, gjennom gleden som ble utrykt i blant barna når de kom tilbake til barnehagen. Barna utvekslet erfaringene de hadde gjort seg, og viste stolt frem den fine medaljen de hadde gjort seg fortjent til etter fremdragende innsats på Klatrelekene.