Tirsdag 28.mars var det endelig Kravlebarna sin tur til å sette seg inn i Sprellopp bussen, som de så ofte kikker på gjennom vinduet. Den skulle de få kjøre til et område nær Hokksund, der barnehagen har en helt egen grillhytte.

Endelig milepæltur!

I Sprellopp barnehager er vi opptatt av progresjon, og at hver aldersgruppe skal ha en egen tur eller aktivitet som de skal glede seg til og oppleve i løpet av barnehagetiden. For 2-åringene i vår barnehage er det en tur med Sprellopp bussen til grillhytta vår i skogen. Her er det kupert terreng, taubane, husker, busker og trær, i tillegg til et sølekjøkken som foreldrene har vært med på og bygge. Her får barna mulighet til å utfolde seg grovmotorisk, ettersom god grovmotorikk er utrolig viktig for videre læring.

Det var et lite stykke å gå før vi kom frem til grillhytta. Det siste partiet er bratt og steinete, og noen av barna trengte en hånd å holde i, mens andre kun trengte noen oppmuntrende ord for å klare alt selv. Vel fremme var det sølekjøkkenet som opptok og engasjerte de fleste. Kongler ble brukt som mat og pinner som kjøkkenredskaper, og sammen ble det en fin og engasjerende lek som varte helt til magene begynte å rumle. Lunsjen ble inntatt i det fri, og da smakte det også ekstra godt.

Allsidige aktiviterer

Vi i Sprellopp barnehager er opptatt av at barna skal oppleve allsidige aktiviteter i skog og mark så ofte som mulig. Samtidig har vi et stort fokus på omsorg og trygghet for de minste barna i barnehagen. Ved å være med på denne turen, har våre 2-åringer fått erfaring med å være ute i flott natur. Dette blir en større del av deres hverdag når de kommer på mellomavdeling fra høsten.