Vinteraktivitetsuke og skistafett

Denne uken har Sprellopp Linnesbakken hatt vinteraktivitetsuke. Det har vært stor variasjon i aktiviteter og både barn og voksne har hatt det veldig moro ute i friluft denne uken. 

Vinteraktiviteter

Sprelloppene fra Linnesbakken har storkost seg denne uken. Det har vært sol mesteparten av uken, akkurat passe vintertemperatur og mange morsomme aktiviteter underveis. Blant aktivitetene er aking både i og utenfor barnehagen, skigåing på Tranby, skøyteturer på Marienlyst, bob baner i snøen og konstruksjonsleker som var stor stas for både store og små. Med lite snø, måtte man ty til kreativiteten og gjøre om på konstruksjonsleken, og dermed ble det bygget kreative og morsomme konstruksjoner ved hjelp av melkekasser istedenfor snø.

Skistafett  

Som avslutning på en aktiv og variert vinteraktivitetsuke var det duket for en felles skistafett inne i barnehagen. Barna sto klare på startstreken klare for å gi alt i denne runden rundt barnehagen. Leder for barnehagen, Tone Tronsen sto klar med det norske flagget for å sette igang løpet. Klar, ferdig, gå roper Tone ut, og skistafetten er igang. Barna suser avgårde rundt svingen og opp rundt barnehagen. De minste i barnehagen hadde dannet en heiagjeng der de satt i svingen og heiet fram de andre barna når de suste forbi. Barna har hatt stor fremgang på både ski og skøyter denne vinteren, og har fått føle stort på den utrolig viktige mestringsfølelsen.

Skiskyting 

Det var ikke alle som nøyde seg med en runde rundt barnehagen på ski denne dagen, ettersom noen tok opptil fem runder rundt. Det oste av aktivitet i Sprellopp Linnesbakken denne dagen, som i bunn og grunn ikke er så ulikt alle andre dager i Sprellopp barnehagene. Etter en vellykket skistafett var det tid for å legge inn et nytt element til skigåingen, nemlig skiskyting. De ansatte satt opp blikkbokser på en benk nede ved utelekene i barnehagen og alle som ville prøve fikk fem erteposer som de skulle skyte ned blikkboksene med. Som i skiskytingen barna har sett på tv, måtte de gå «strafferunder» hvis de ikke fikk ned alle boksene, noe de gjorde med glede, dette betydde jo bare at de fikk gå enda mer på ski!

Mestringsfølelsen

Det har vært en aktiv uke som har vært full av fart og energi hos Sprellopp Linnesbakken denne uken. Kreative voksne sammen med inkluderende og energiske barn har gjort denne uken veldig morsom samtidig som den har vært fylt av mestringsfølelse og motoriske utfordringer.

Les mer om Sprellopp Linnesbakken barnehage her!