I dag skulle egentlig barna fra Klatre og Sprellopp Linnesbakken barnehage til gymsalen på Gullaug for å ha piratgymnastikk, men ettersom gymsalen var opptatt idag ble det sjørøvertur til Drammensbiblioteket med bussen isteden!

Skattejakt

Barna er godt kjent med biblioteket på Union i Drammen, og ettersom Linnesbakken har «Sjørøver» som tema denne måneden, var det en selvfølge at det måtte bli en skattejakt på biblioteket. Skatten for anledningen var bøker som handlet om sjørøvere og pirater, barna satt igang å lete i hver hylle og krok etter bøker som handlet om sjørøvere og kom tilbake med en haug av bøker. De fant forskjellige bøker som handlet om alle tenkelige ting når det gjaldt sjørøvere, og Kaptein Sabeltann var selvfølgelig blant de utvalgte skattene. Etter en times tid med intens skattejakt var det tid for lunsj og få litt etterlengtet påfyll av energi.

Nysgjerrighet og fantasi

Etter skattejakt og lunsj fortsatte sjørøverlekene og det var tid for å utforske skattene de hadde funnet. Selvom Kaptein Sabeltann er en stor helt hos mange, var det boken som hadde et fungerende kompass på forsiden som fikk mest oppmerksomhet. Nysgjerrigheten tok overhånd og flere av barna lurte på hvordan dette kompasset faktisk fungerte, da var det godt å ha kyndige voksne å spørre slik at de fikk tilfredsstilt nysgjerrigheten sin og fikk gode svar på spørsmålene sine.

Etter å ha finkjemmet dagens skatter tok energien overhånd og barna gikk inn på et eget rom hvor det lå en haug av puter på gulvet. Klatrebarna la putene utover gulvet med akkurat passe mellomrom, og vegg til vegg teppet var nå forvandlet til varm og farlig lava. Her var det om å gjøre å ikke tråkke på gulvet mens de løp fra pute til pute i en kjempe fart. Med andre ord er fantasi, evne til å inkludere hverandre og leke sammen som en gruppe veldig gode egenskaper barna fra Sprellopp Linnesbakken besitter.

Engasjerte Sprellopper

Selvom planen egentlig var å ta turen bort til Gullaug gymsal for å ha sjørøvergymnastikk, ble det en helt topp avslutning på uken på Drammensbiblioteket denne fredagen. Barna var høyst engasjerte i sjørøver temaet samtidig som de 10 barna fra gruppe 1 på Klatre inkluderte hverandre og skapte en morsom og energifylt sjørøvertur til Drammensbiblioteket.

Les mer om Sprellopp Linnesbakken barnehage her!