Samefolkets dag hos Sprellopp Bekkevollen barnehage

6. februar er samefolkets dag, og er en felles merkedag for alle samer i Norge, Sverige, Finland og Russland. Dagen ble markert i alle Sprellopp barnehagene med forskjellige aktiviteter og samlingstunder.

Samefolkets dag

Dagen markeres til minne om det aller første samiske landsmøtet som tok plass i Metodistkirken i Trondheim for 100 år siden i år. Dette var en viktig dag for den samiske befolkningen, ettersom dette var første gang samene var samlet for å diskutere felles utfordringer. Selvom dette var en stor dag for samene helt tilbake i 1917 ble ikke selve dagen offisielt markert før i 1993.

Oro jaska beana

Det viktigste symbolet for feiringen 6.februar er det samiske flagget, som er et felles flagg for alle samer på tvers av nasjonalgrensene. Da er det også naturlig at en av hovedaktivitetene hos Sprellopp Bekkevollen i dag var å tegne og fargelegge det samiske flagget. Dagen ble også markert med andre morsomme aktiviteter som potetløp, sekkeløp og dansekonkurranser hvor den samisk/norske hitsingelen fra Melodi Grand Prix junior i 2008, Oro Jaska Beana naturligvis var sangen barna ville høre om og om igjen.

Se The Blacksheeps fremføre hitsingelen Oro Jaska Beana under!

Variert og aktiv markering

Det ble en aktiv og morsom markering av samefolkets dag hos Sprellopp i år. Det ble arrangert potetløp, sekkeløp og en dansekonkurranse hvor både barn og voksne virkelig fikk luftet rockefoten inne på fellesrommet «Salto». Et av barna hadde også med seg et vaskeekte samisk antrekk av reinsdyrpels, dette ble nøye inspisert av samtlige Sprellopper ut av ren nysgjerrighet.


Det er viktig at barna får kjennskap til Norges urbefolkning og deres historie. Gjennom å markere samefolkets dag har barna tilegnet seg god kunnskap om samenes kultur og historie gjennom morsomme aktiviteter og samlingstunder som har trigget barnas naturlige nysgjerrighet og iver etter å lære.

Les mer om Sprellopp Bekkevollen barnehage her!