Sprellopp Solbergmoen barnehage og Klatre dro til Solbergbanen onsdag 1. februar. Dette var ikke en vanlig dag på skøytebanen. Denne dagen skulle de aktive og skøytesterke ungdomskole elevene fra Solberg ungdomskole holde skøyteskole for de påmeldte barnehagene i nærområdet.

Minusgrader og varm saft

Solberg ungdomskole og Solberg bandy har samarbeidet om skøyteskolen i flere år, og dette er andre året Sprellopp Solbergmoen får gleden av dette arrangementet. Sprellopp ble tildelt garderobe nr. 1, og fikk med det skiftet og knytt skøytene inne i varmen. Så fort skøytene var knytt og hjelmen var festet godt trippet det 16 Klatrebarn utpå isparketten i Solbergelva. Det var fin skøyte temperatur, lite vind og godt humør på Solbergbanen denne første dagen i februar.

Noen av barna brukte pingvinene til å støtte seg mens de suste bortover isen, mens noen var kjapt borte og hentet både bandykølle og ball. Etter et kvarters tid med lek ute på isen kom ungdomskoleelevene og barna fra de andre barnehagene ut på isen. Det ble satt opp mål for de som ville spille bandy, mens de andre ble tatt godt vare på av instruktørene. Barna fikk øvd på å gå på skøyter sammen med kyndige instruktører samtidig som de fikk et dypere innblikk i hvordan man får mest ut av skøyteskjæret sitt, og dermed kan gå bedre på skøyter. I lunsjen ble det servert varm drikke mens barna spiste matpakken sin, og med det ble energilagrene fylt opp igjen og de var klare for en ny runde med lek og moro ute på isen.

Øvelse gjør mester

Det ble nok en aktiv vinterdag for barna i Sprellopp. Det ble mye latter, lek og motoriske utfordringer ute på Solbergbanen denne onsdagen. Klatrebarna har blitt veldig gode på skøyter og blir stadig bedre for hver gang de snører på seg skøytene.

Les mer om Sprellopp Solbergmoen barnehage her!