Aktiv skitur på Konnerud

Uke 4 av 2017 er det vinteraktivitetsuke hos Sprellopp. Den andre dagen i den fartsfylte aktivitetsuka satt 9 små Sprellopper og 3 voksne Sprellopper snuten mot Konnerud skistadion for å gå på ski.

 

Full fart fremover

Det sto ikke på motivasjonen når bussen parkerte ved skistadion på Konnerud. Barna hoppet ut av bussen, la fra seg sekkene og spente på seg skia i en feiende fart. Skiløypene var preppa, det var minus en grad, sola skinte og kakaoen som mor eller far hadde lagd før barna ble levert i barnehagen i dag lå klar i sekken. Både voksne og barn satt utfor og staket seg bortover skiløypene, dette hadde de dreisen på!

 

Energi og muskelaktivisering

Langrenn er en av de få aktivitetene hvor man får brukt alle de store muskelgruppene på samme tid. Ved å gå på ski blir musklene i bena, setet, ryggen, magen, armene og skuldrene satt i sving og man får aktivisert omtrent hele kroppen. Det er ikke mange idrettene man får brukt både ben-og setemuskulaturen så aktivt samtidig som armmusklene får seg en ordentlig utfordring. Skigåing har også en bevist positiv effekt på hjertet som er vel så viktig som trening av muskler. En annen naturlig utfordring som kommer ved å gå langrenn er kunsten å holde seg på bena når man suser avgårde, og det er her balansen spiller inn. Ved gode motoriske utfordringer kommer også læring, forbedret motorikk og en god porsjon med moro som er en viktig del av det å være barn.

 

Motiverte og aktive Sprellopper

Det ble en aktiv og fartsfylt dag på Konnerud skistadion denne tirsdagen i januar. De blide Sprelloppene fikk utfordret flere aspekter av kroppen samtidig som de hadde mye moro sammen som en gruppe.

Vinteraktivitetsuka fortsetter, og i morgen er det planlagt aking ved Drammen Skisenter for Sprelloppene ved Bekkevollen barnehage.

Bli bedre kjent med Sprellopp Bekkevollen barnehage her!