Et av de desidert største høydepunktene i desember er nissefesten som blir holdt hvert år for barna i barnehagen. Nissefest betyr synging, pepperkaker, grøt og sist men ikke minst besøk av julenissen.

Spente nissebarn

Klokka 10.00 i Sprellopp Bekkevollen barnehage var alle barna samlet på fellesrommet ”Salto” for årets store nissefest. Samtlige hadde på seg nisselue for anledningen, mens noen hadde tatt på seg hele nissedrakter. Salto var pyntet og gjort klart for nissefest av årets nissefest komite, alt lå med andre ord til rette for en flott nissefest for barna.

Kim fra Klatre fikk ære av å lede showet under årets nissefest, og kickstartet begivenheten med en julesangen Musevisa. Dette er en sang barna har sunget og øvd mye på, noe som merkes godt inne på fellesrommet. Barna sang ivrig med og det er tydelig at all øvingen virkelig har gitt avkastning. Sang nummer to for dagen var klassikeren Glade jul, som ble komponert av Franz Xaver Gruber i 1818, og ble fremført i kirken Oberndorf i Østerrike for første gang samme året, 1. Juledag 1818.

På låven sitter nissen

Etter to flotte julesanger var tiden endelig her, øyeblikket barna hadde ventet på, nemlig å rope på julenissen. Barna ropte og ropte, og etter hvert hørte vi en mørk og dyp stemme i det fjerne, ”ho, ho, ho”. Barna var helt enige om hva dette måtte være, ”det er julenissen som kommer”, sa Sara fra Sprette. Sara fikk rett, endelig kom julenissen traskende opp trappa og inn på Salto med en stor brun sekk. Mange av barna lyste opp når nissen endelig kom, mens noen av de mindre barna syntes nissen var litt skummel. ”Er det noen snille barn her?” spurte julenissen barna, og fikk et rungende ”JA” tilbake fra de spente barna i Sprellopp Bekkevollen. Julenissen fikk seg en stol å sitte på foran barna, han var jo trossalt veldig sliten etter den lange reisen fra Nordpolen.

Etter å ha fått satt seg ned og slått seg til ro, var det tid for å dele ut en godtepose til hvert enkelt barn. Med 90 barn tilstede under nissefesten tok dette litt tid. Barna satt stille og rolig å ventet på at deres navn skulle bli ropt opp av nissen. Barna ga nissen en god juleklem og takket pent etter å ha fått godteposen sin før de satt seg tilbake på plassen sin og åpnet posen spent for å finne ut hva de hadde fått. 90 godteposer senere lurte nissen på om barna kunne noen julesanger, og til nissens store glede kjørte barna i gang på låven sitter nissen. Både barn, voksne og julenissen var oppe og sto for denne seansen, og med det ble det både sang og dans inne på Salto!

Nærhet, glede og gode opplevelser

Etter både sang og dans var det tid for julenissen å dra videre, det er trossalt travle tider for julenissen nå om dagen. Vi sa ”ha det” til nissen før gikk avdelingene hvert til sitt for å spise julegrøt og kose seg på avdelingene.

Nissefesten for 2016 ble fylt av sang, dans, godteposer og julestemning i Sprellopp Bekkevollen denne tirsdagen i desember. Både barn og voksne storkoste seg og var nå klare for den store dagen etter å ha kommet i ordentlig julestemning. Barna har tilegnet seg kjennskap til julehøytiden og tradisjoner knyttet opp mot dette i hele desember. I Sprellopp har vi hatt fokus på nærhet, glede og gode opplevelser gjennom julemåneden. Det har vært ulike aktiviteter for barna gjennom måneden, og barna har blant annet hatt adventsamlinger, Lucia markering, julekalender og avsluttet årets ”barnehage jul” med nissefest.

GOD JUL!