Sankta Lucia markering hos Sprellopp Bekkevollen barnehage

Lucia-tog med lys, sang, glorier og glitter er et sikkert juletegn. Dagen blir markert 13. desember hvert år, og 13. desember 2016 var intet unntak.

Lucia av Siracusa

Sankta Lucia markeringen er noe vi kjenner godt til, ettersom det er en markering som folk flest har vært delaktig gjennom barnehage eller skole i oppveksten. Selve Luciadagen har blitt markert helt tilbake til 1850-tallet, hvor man også hadde kåringer av årets Luciajente, samt det dagsaktuelle Lucia-toget.

«Hvorfor markerer vi egentlig Lucia?»

Sankta Lucia, eller den hellige Lucia av Siracusa var en kvinne som ble født på 280-tallet på Middelhavets største øy, Sicilia. Det finnes forskjellige historier om hva som skjedde med Lucia, men en ting man er enig om er at hun led en martyrdød rundt år 300. Etter sin død ble hun utnevnt som en helgen, og fikk derav navnet Sankta Lucia. Hun er skytsengelen for de blinde, og for hjembyen Siracusa. Selv om Luciadagen ikke har en direkte tilknytning til jul og adventstiden, så blir Lucia markert som en førjulsmarkering rundt om i verden.

Les legenden om hellige Lucia av Siracusa her! 

Strekke og Lære barna fra Sprellopp Bekkevollen stod klare med tente lys, hvite drakter og glitrende glorier inne på fellesrommet «Salto» klokken 08.00 denne kalde og veldig glatte tirsdagen. Barna hadde øvd inn Luciasangen de siste ukene, og vært gjennom en generalprøve dagen før. Alt var med andre ord klappet og klart for å gå i tog og synge for alle de oppmøtte foreldrene og mindre barna i barnehagen. Det var tydelig at mange av barna var spente på det som skulle til og skje, endelig var det deres tur til å få gå i Lucia-toget!

 

Gledesspredere

Toget startet på «Salto” hvor barna stilte seg pent opp på rekke og tok tak i hånden til sidemann før Kim på Klatre startet sangen og Lucia-toget var i gang. Første stopp var avdelingen Rulle, hvor de minste i barnehagen holder til. Luciabarna stoppet opp inne på avdelingen og fortsatt sangen for de fremmøtte foreldrene og Rullebarna før turen gikk videre til Tumle. Etter å ha sunget av full hals for Tumle, var neste stasjon Klatre før det var Sprette sin tur.

Lucia-toget på Bekkevollen ble en flott førjulsmarkering for både store og små. Det var mange foreldre som møtte opp for og overvære årets Lucia-tog og det var mange som var tydelig rørt av de 30 Luciabarna som lyste opp denne ganske så mørke desember morgningen.

Omtanke, håp og glede

Julen handler ikke om å få store flotte pakker, men om å være god mot hverandre, spre glede og hjelpe de som har behov for det. Med det i tankene bestemte barn og voksne på Sprellopp Bekkevollen seg for å ikke bare gå i et Lucia-tog dette året, da de gjentok bragden noen timer senere hos naboen, Bekkevollen barne- og avlastningsbolig.

Avlastningsboligen er en heldøgns omsorgstjeneste for funksjonshemmede barn fra 0-18 år. Her satt det barn som satt utrolig stor pris på og få besøk av de flinke barna fra Bekkevollen som lyste opp gangene med lys, glitter og flott sang. Foreldrene til barna på avlastningsboligen hadde også møtt opp for seansen, og når Lucia-toget var over og barna hadde besøkt og sunget for alle var det nesten ikke et tørt øye blant foreldre og ansatte ved avlastningsboligen. Det ble et veldig fint besøk hos naboene på Bekkevollen barne- og avlastningsbolig, og Luciabarna fra Sprellopp fikk spredd litt omtanke og glede til noen som satt veldig pris på det.

 

GOD JUL FRA OSS I SPRELLOPP!