Blåtimen med Strømsgodset

Fredag 28.10 klokka 9.00 sto alle Klatrebarna fra de fire Sprellopp barnehagene klare på Berskaug banen for å delta på Blåtimen i regi av Strømsgodset. Det var mange spente barn på Berskaug banen i dag ettersom flere av dem syntes det var stor stas og få møte noen fra Strømsgodset og ikke minst leke og le sammen med de flinke lederne og spilleren fra Strømsgodset.

Det overordnede målet med Blåtimen er å bidra til å skape et bedre lokalsamfunn, med et spesielt fokus mot barn og unge.  Strømsgodset og Lage Sofienlund som er leder for samfunnsansvar i Strømsgodset har over 200 Blåtimer i løpet av året, hvor de drar ut til barnehager, skoler og idrettslaget i nærområdet. Blåtimen tar sikte på å forebygge og informere om ting de er gode på. Blåtimen tilbyr timer med fokus fra ledelse, lek og fysisk aktivitet til viktige temaer som nettvett, mobbing, integrering og rasisme for og nevne noen.

Blåtimen fremstilte et bredt sortiment som Sprellopp barnehager kunne velge som skulle være fokus for dagens økt. Ettersom vi i Sprellopp har et stort fokus på fysisk aktivitet gjennom lek og moro ute i naturen falt valget enkelt på dette

Det var duket for en aktiv og variert Blåtime med hopp og sprett, dans og løping sammen med en liten dose hjernetrim. 

Bevegelsesglede

De energiske Strømsgodset representantene startet økten med å samle alle barna og fortelle om seg selv og hva som skulle til å foregå ute på Berskaug banen mens Klatre Sprelloppene sto og trippet ute på gressbanen ivrige etter å komme i gang. Sprellopp valgte fysisk aktivitet og lek som fokus for økten, og med det kjørte Blåtimen guttene og jentene i gang med løping i sirkler og kongen befaler. Her var både voksne og barn med på leken og det tok ikke lang tid før samtlige Sprellopper var varme i trøya.

Kongen befaler ble etterfulgt av flere øvelser med hinking, løping, hopp og sprett med innlagte poster. Hver post hadde et kodeord som Blåtimen-Lage ropte ut, kodeordet signaliserte en motorisk utfordring som for eksempel og hinke tjue meter til venstre. Her var det om å gjøre for barna og huske hva kodeordene betydde og hvilken retning de skulle, noe de håndterte utmerket!

Etter en god oppvarmingsrunde ble både barn og voksne delt opp i grupper hvor de skulle jobbe sammen som et lag og fikk oppgaven om å lage en lastebil av gruppen sin. Både barn og voksne tok utfordringen på strak arm og satt i gang med og lage en lastebil ut av lagkameratene sine. Her ble det i hovedtrekk brukt fantasi, logisk tenkning og en stor dose samarbeid for og få løst utfordring.

Etter og ha løst lastebil utfordringen etter gode samarbeid på tvers av gruppene skulle de forskjellige gruppene lage et tog og komme seg gjennom en løype satt av Blåtimen-Lage og kollegaene hans. Her var det om å gjøre og samarbeide tett i et høyt tempo, som utfordret barna både fysisk og psykisk med en stor dose latter og moro underveis.

Varierte og allsidige utfordringer

Nå var det endelig tid for å danse! Alle barn og voksne ble samlet i en stor ring hvor det var fritt fram for både store og små å vise frem de kuleste danse trekkene de hadde inne til stor fornøyelse for alle og enhver!

Avslutningsvis, etter alle hadde hoppet, hinket, løpt og danset seg gode og svette tok Lage fra Blåtimen ordet og pratet om noen av reglene de har i Strømsgodset og hvor viktig det var med gode retningslinjer og regler for Strømsgodset spillerene. De la frem noen av reglene Strømsgodset har internt hos de. Blant annet har spillerene ikke lov å ha på lue inne og de må rydde etter seg når de har spist. Da var det flere av Klatrebarna ropte ut overrasket ”de reglene har jo vi og”!

Helt til slutt hadde Strømsgodset representantene en overraskelse til Sprellopp barnehagene. Alle barnehagene fikk utdelt en signert Strømsgodset drakt hver samtidig som forsvarspiller og nummer 17 hos Strømsgodset, Christopher Lindquist ble presentert som fadder for Sprellopp barnehager!

Leder for samfunnsansvar i Strømsgodset hadde følgende og si om målet med Blåtimen og dagens aktiviteter:

«Målet med Blåtimen er å spre bevegelsesglede til barna. Vi ønsker at flest mulig barn skal bli glad i å bruke egen kropp i leik og aktivitet. I tillegg er fysisk aktivitet en glimrende arena til å utvide kapasiteten hvert enkelt barn har til å ta i mot beskjeder, forstå instrukser og lære nye begreper og ord. I Blåtimene prøver vi å flette denne typen utvikling av den mentale kapasiteten inn i fysisk aktivitet.»

Det ble en aktiv og variert økt for Klatrebarna i Sprellopp barnehager sammen med Blåtimen representantene fra Strømsgodset. Det var gode og varierte motoriske utfordringer samtidig som gleden av å bevege seg og være aktiv sto i førersete under hele opplegget til de fantastiske Blåtimen jentene og guttene.

Les mer om Blåtimen her!