Ekspedisjon til Blaafarveværket

Onsdag 14. September betydde Blaafarveværket tur for barna på Klatre ved Sprellopp Bekkevollen barnehage. Turglade Sprellopper satt seg i bussen klare for tur klokka 10 denne varme september onsdagen.

Fagområde for september er kunst, kultur og kreativitet med tema livet i naturen som står sentralt for denne turen.


Utfordringer & utforskning

Barna er godt kjent med Blaafarveværket ettersom kulturparken har blitt et vant reisemål for Sprellopp barna på Klatre. Det var stor spenning i bussen før ankomst, og barna gledet seg stort til å hilse på dyra igjen. Klatrebarna fikk hilst på kuene, grisene, geitene, hestene og en flott påfugl.

Etter et gledelig gjensyn med dyrene var det duket for lunsj ute i naturen før barna tok Blaafarveværkets utfordringer på strak arm.

Blant lekene var det balanseplanker med forskjellig nivåer som barna fikk prøvd seg på. Noen av barna gikk rett på det høyeste nivået uten å nøle, noe som krevde god beslutsomhet, fokus og balanse.

Etter å ha spist lunsj og testet ut det meste Blaafarveværket har å tilby av utfordringer og lek var det tid for å ta en tur opp til fossen for å utforske og lære mer om vann og hvordan en foss oppstår.

Les mer om Blaafarveværket her!

Livet i naturen

På veien bort til fossen tok nysgjerrigheten overhånd når det ble løftet på en stein i det fuktig gresset. Under steinen skjulte det seg en landsby av larver og krypdyr som klatre barna utforsket nøye.

Barna hadde mange spørsmål og viste stor interesse for fossen og ikke minst det store vannhjulet som gikk rundt og rundt. Det var mange spørsmål om hvorfor vannet var så stille på den ene siden av fossen mens det buldret ned på den andre siden. Vi utforsket både fossen og vannhjulet som er plassert på andre siden av fossen.

«Det må være her det store trollet bor, siden troll liker seg ved store fossefall!»

Turen til Blaafarveværket ble til en stor oppdagelses tur med gode motoriske utfordringer på veien til stor fornøyelse for de livlige Sprellopp barna. Barna fikk også hilst på de forskjellig dyrene og utvidet kunnskapen rundt livet i naturen i flotte omgivelser.

Lær mer om Sprellopp Bekkevollen her!