Fredag 16/9 var det Portåsen og barndomshjemmet til poeten Herman Wildenvey som sto for tur. Portåsen arrangerte Poesi for barn, som tar sikte på og involvere barna i poesi gjennom et poesiverksted med utførelse av kjente dikt, bruk av lyder og høytlesning. I sentrum av denne høykulturelle fredagen står kunstner Morten Liene. Liene har jobbet i teater i flere år og er en sentral skikkelse i kultur Norge. Portåsen er et sted for nyskapning innen poesi og har som mål og være en møteplass for forfattere og kunstnere innenfor poesien. Portåsen stiftelsen drives i dag av Jon Mihle, Ole Hammerborg og Nina Marshall.

 Les mer om Portåsen her!

Poesi for barn

Barn fra både Klatre Solbergmoen og Klatre Solbergelva tok turen til Portåsen i Mjøndalen denne dagen. Det startet med samling ved brønnen utenfor kafeen hvor barna var fast bestemt på at dette måtte være en ønskebrønn!

Etter noen raske ønsker ved brønnen var det duket for forestilling i låven. Morten Liene startet det hele med en pantomime forestilling med hjelp fra diverse forhånds innspilte lyder som ble tatt imot med stor latter fra både store og små.

Utfordring av sansene

Etter en morsom og levende forestilling leste Liene historien om Benny og Smokken før det var tid for og utforske de spennende instrumentene Liene hadde med seg.

Rainmaker

Instrumentet som virkelig lot barnas fantasi løpe løpsk var det avlange instrumentet ”rainmaker” som er laget av bambus tre. Opphavet til instrumentet er noe usikkert, men forskerne har en anelse om at det stammer fra Aztec folket i sentral Mexico på 1600 tallet.

I følge de høyst engasjerte Sprellopp barna hørtes instrumentet ut som vann dråper, en elefant, eller et fly for å nevne noen av forslagene. Dette var en interaktiv og veldig givende forestilling av Morten Liene som utfordret barna til å bruke sansene sine og som virkelig trigget nysgjerrigheten hos alle sammen.

Blås alt du har!

Helt til slutt var det duket for det som mest sannsynlig ble det mest minneverdig for flest av barna. Det var tid for og prøve den store tubaen på Portåsen scenen!

Her fikk alle barna prøve tubaen så mange ganger de bare ville. Det var flere som virkelig fikk blåst ut noen flotte toner som så ut til å gi mersmak ettersom de stilte seg i kø på nytt og på nytt for å virkelig få testet ut dette store gullforgylte instrumentet. Det er ikke hver dag man får prøve en tuba!

Sprellopps fokusområder og verdier er bygd opp under kunst, kultur, kreativitet og musikk, det er også en viktig del av progresjonsplanen og en av de syv fagområdene det jobbes spesifikt med i Sprellopp barnehager.