Oppsøke, oppdage & utforske

Ivrige Sprellopper fra Klatre og Sprette, Solbergmoen tok turen til Vestfossen for en spennende ekskursjon til grillhyttene. Hyttene er bygd opp av Sprellopp ansatte og flinke foreldre i god norsk dugnadsånd og stod ferdig høsten 2014. 12 barn hoppet inn i Sprellopp bussen denne fredagen for å komme seg ut i skog og mark. Turen bygger opp under Sprellopp Solbergmoen og Klatres fagområde for Juni som er kropp, bevegelse og helse med et særskilt fokus på utelek.


Naturlige utfordringer

Barna hoppet i Sprellopp bussen 09.45 og satte kurs mot Vestfossen for en dag fylt av naturglede og sosialt samvær i flotte omgivelser. Husker, hytter, hinderløyper, kjøkken og en lastebil av tre er bygd opp til barnas store fornøyelse i skogen. Barna er godt kjent ettersom stedet er flittig brukt på tvers av avdelingene. Det flotte pall bygde kjøkkenet er en stor hit hos sprelloppene hvor de leker fritt sammen og samarbeider om fiktiv oppvask og servering. Hinderløypa er satt opp til utfordring av barnas grovmotorikk ved naturlig utvikling av balanse og kjernemuskulatur hos Sprellopp barna.


Naturen som Lekeplass
Variert og ulendt terreng har vitenskapelig bevist å ha en positiv effekt på de motoriske egenskapene hos barn. Terrenget med bakker, skrenter og ujevnt underlag utfordrer barna naturlig via lek. Barn har et mer funksjonelt syn på omgivelsene og vil ta landskapet i bruk til lek og fysisk utfordring. De vil oppsøke, utforske og oppdage landskapet og naturlig se muligheter for aktivitet og lek.