Kulturell oppdagelsesferd til Oslo

20. juni utenfor Sprellopp Bekkevollen barnehage på Åssiden stod 10 spente barn og ventet på at Sprellopp bussen skulle ta dem til denne ukens store oppdagelsesferd. Turen gikk til Norges hovedstad, Oslo. Det var duket for guidet tur på operaen og besøk av en av verdens mest kjente idrettsarenaer, Holmenkollen.

Kulturell oppdagelsesferd
Første stopp var Bjørvika og Operahuset i Oslo. Ivrige Sprellopper hoppet ut av bussen og marsjerte langs kaia bort til Operahuset hvor det var tid for en matbit før en guidet omvisning bak kulissene av Operaen.

Bak kulissene fikk barna et innblikk i hva ballet og opera virkelig er og hvordan i all verden de lager alle de flotte scenene. Anført av guiden vår Dag fikk Sprellopp barna en omvisning av den største salen i Operaen som rommet over 1400 mennesker. Bak scenen ble vi geleidet rundt og vist hva som skjer bak scenen før teppet går opp. Via den kunnskapsrike guiden lærte barna om arkitektur, dans og drama. Opera besøket ble avsluttet i et av de mange øvingsrommene hvor det ble spilt piano av guiden og barna danset og sang fritt.

Med andre ord, Sprellopp barna på Strekke har danset og sunget i Operaen!

Norges mest besøkte turistattraksjon

Siste stopp på denne ukens oppdagelsesferd var Holmenkollen. Her fikk Sprellopp barna et innblikk i hvor stor skibakken virkelig er. Mens barna stod og beundret utsikten og det store anlegget var det mange som lurte på hvordan i all verden skihopperne turte og hoppe utfor her, ”Det er jo kjempe høyt!”

Etter en begivenhetsrik dag med mye inntrykk og en flom av ny kunnskap var det klart for å hoppe i Sprellopp bussen og sette snuta mot Drammen og Åssiden igjen.

Fra alle Strekke barna på Bekkevollen barnehage vil vi sende en stor takk til kunnskapsrike Dag som guidet oss gjennom det unike og flotte Operahuset!